Kindersites

Ambrasoft

Samen met uw kind oefenen met de software van school. Ambrasoft heeft voor het schooljaar 2008-2009 enkele kwalitatief hoogstaande thuispakketten ontwikkeld: 

voor groep 3 t/m 8: FAMILIEPAKKET rekenen en taal 
Voor rekenen komen de volgende onderdelen aan bod: rekenen tot 10- tot 20- tot 100- tot 1000 - tot 10.000 - klokkijken ( analoog en digitaal ) - breuken - procenten - maten en gewichten - geld - kommagetallen 
Voor tafels de tafels 1 t/m 10 met de mogelijkheid een diploma te halen 

Voor taal kun je woorden oefenen die op onze school worden aangeleerd. Je moet die woorden dan wel op de site van Ambrasoft downloaden. Kies dan voor: woordpakketten taal actief 3 ( nieuwst versie 2004 ) 
Voor werkwoorden kan uw kind regelmatige en onregelmatige werkwoorden oefenen. 
Verder is er nog een onderdeel ontspanning. Uw kind kan daar puzzelen, tekenen, kleuren en spelletjes spelen. 
Ga hiervoor naar: www.ambrasoft.nl

 

Surfsleutel 

De surfsleutel is een portal boordevol links, spelletjes en ruimte om te chatten. Er wordt streng gecontroleerd zodat ongewenste elementen buiten de digitale deur blijven. Prettig: de duidelijke onderverdeling in leeftijdscategorieën en de hoeveelheid links. 
www.surfsleutel.nl

 

Voor de allerkleinsten: Sesamstraat


Deze site biedt van alles voor de kleintjes: van kleurplaten en spelletjes tot online voorleesverhalen. Kleurrijk en vriendelijk, een prima kennismaking met internet dus ! 
www.sesamstraat.nl

 

Wikikids

Wikipedia is voor veel basisschoolleerlingen vaak net te hoog gegrepen. Gelukkig is er Wikikids: een interactieve, Nederlandse internet- encyclopedie die voor en vooral ook dóór kinderen wordt gemaakt, want welk kind weet zoveel van dino's, ridders en piraten als het uwe ? 
www.wikikids.nl

 

Rekenweb

RekenWeb

Het rekenweb staat vol met rekenspelletjes, voor kinderen van groep 2 t/m 8. Zo worden rekenvaardigheden geoefend zonder dat kinderen het idee hebben dat ze Heel Erg Met School bezig zijn. In het forum kunnen ouders vragen stellen; bijvoorbeeld hoe ze het beste hun kind met rekenhuiswerk kunnen helpen. 
www.rekenweb.nl

 

Zoeken met Davindi

Davindi Logo

Davindi is een speciale zoekmachine; er wordt gezocht in een speciaal samengestelde onderwijscollectie. Denk daarbij aan webpagina's, video's ( bijvoorbeeld van SchoolTV ) en geluidsopnamen. Zoeken kan op schoolvak, maar ook op soort onderwijs. 
www.davindi.nl 

 

Woordjes leren voor kinderen van groep 1 t/m 3

Kinderen uit groep 1 t/m 3 kunnen met deze visuele zoekmachine hun woord- en taalbegrip ontwikkelen. Samen met Wroet de Mol gaan ze op zoek naar plaatjes van dieren en natuur, thuis, mensen, sprookjes, enzovoorts. Afbeeldingen gevonden ? Dan verschijnt het bijbehorende woord in beeld en geluid. 
www.wroet.nl 

Werkstuk ? Klokhuis

Op de site van tv- programma Het Klokhuis staan tientallen dossiers vol informatie en plaatjes. Bovendien staat er ook een "jathulp "bij, die uitlegt hoe je al die informatie en beeld van internet kunt halen. De onderwerpen zijn divers: van dyslexie tot computergames en van kernenergie tot haaien. 
www.hetklokhuis.nl

 

Boeken lezen ..... 

Ga naar de homepage van het Leesplein

Internet is leuk, maar vergeet het "ouderwetse "boek niet ! Op het Leesplein vindt u nieuws, spelletjes en besprekingen van en over boeken, voor kinderen in alle leeftijden. Prima online stop voor u richting boekhandel gaat. 
www.leesplein.nl 

 

Kidsnet van Kennisnet: voor alle leeftijden

Een absolute aanrader is deze Kids- site van Kennisnet. Uw kind wordt vanzelf naar een bij zijn of haar leeftijd passende afdeling van de site geleid. Daarop veel links- naar verschillende vakken - spelletjes en handige themadossiers, bijvoorbeeld over zintuigen of film en tv. 
www.kennisnet.nl

 

Zoekprogramma voor kinderen

Op de volgende startpagina met meer dan 1150 onderwerpen vind je informatie, filmpjes, foto's en tekeningetjes over diverse onderwerpen. Verder staan er zelfcorrigerende online lessen, projecten, cursussen en voorlezen op.Meer dan 56.000 uitgeselecteerde linken staan voor je klaar om direct in je les te kunnen gebruiken. 
www.kinderpleinen.nl

 

Leerzame oefeningen

Er is een website speciaal gemaakt voor leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. Voor kinderen is het een leuke site omdat er leuke ( leerzame ) oefeningen op staan. 
Voor u als ouder is het een leuke site omdat u nu ook thuis met uw kind kunt oefenen voor allerlei vakgebieden. De mogelijkheden zijn heel uitgebreid. Zo vindt u er educatieve spelletjes en vele goed bruikbare oefeningen voor o.a. rekenen, taal, spelling, topo, verkeer etc. 
www.meestermichael.nl

 

Werkstuk, verslag of spreekbeurt ?

Op de website van de openbare bibliotheken vind je informatie die prima aansluit bij de leerstof én bij je eigen niveau. Moet je een werkstuk maken of een verslag of een spreekbeurt houden ga dan naar: 
www.bibliotheek.nl

Oudersites

Passend onderwijs

Passend onderwijs staat momenteel in de belangstelling van de media omdat het per ingang van 1 augustus doorgang moet vinden.

Wilt u snel weten wat dat allemaal inhoud en wat de gevolgen op uw school kunnen zijn; ga dan naar website www.passendonderwijs.nl en bekijk de vier korte filmpjes in het blauwe kader.

 

www.kinderopvangmb.nl Kinderopvang Midden Brabant

Bent u op zoek naar voorschoolse of buitenschoolse opvang? Bij KMB groeien kinderen samen op door met elkaar, maar ook van elkaar te leren.
Onze pedagogisch medewerkers stimuleren dit groeiproces door een omgeving te creëren waarin kinderen en ook ouders zich veilig, vertrouwd en thuis voelen en waarin kinderen zich kunnen ontwikkelen en plezier kunnen hebben. Nieuwsgierig geworden ?
U bent altijd van harte welkom om onze BSO locatie bij de Vaert/de Bosvaert te bezoeken voor een rondleiding, neem hiervoor contact op met ons hoofdkantoor: telefoonnummer 0416 - 278472 of stuur een mailtje naar info@kinderopvangmb.nl

 

Goedkope, legale software bij Surfspot.nl 
Voor ouders met basisschoolleerlingen is er nu SURFSPOT.NL, een webwinkel waar u software voor thuis kunt bestellen. Uw kind kan nu zijn huiswerk of werkstuk met dezelfde pakketten maken als op school. De software wordt tegen een zeer lage prijs aangeboden dankzij de speciale onderwijslicentieregeling. Zo kunt u op SURFSPOT.NL Microsoft Office Professional voor nog geen 50 euro aanschaffen. En wat dacht u van de nieuwste antivirus- software of een upgrade van uw Windows besturingsprogramma.

Ga naar: www.surfspot.nl en klik op de button "Leerling op de basisschool ? " Na het invullen van de leerling- en schoolgegevens ontvangt u een gebruikersnaam en wachtwoord waarmee u toegang krijgt tot de SURFSPOT.NL winkel

 

Veilig internetten

Cyberpesten, chatbox- engerds .... de verhalen over nare dingen die online kunnen gebeuren kent u vast. Op MijnKindOnline vindt u veel helder geschreven informatie over wat kinderen op internet doen, hoe u kindveilige sites vindt en wat u aan "internetopvoeding "kunt doen, of uw kind nu vier of veertien is.
www.mijnkindonline.nl

 

Boeken lezen....
Internet is leuk, maar vergeet het "ouderwetse "leesboek niet ! Op het Leesplein vindt u nieuws, spelletjes en besprekingen van en over boeken, voor kinderen in alle leeftijden. Prima online stop voor u richting boekhandel gaat !
www.leesplein.nl

 

Zoekprogramma
Een startpagina met meer dan 1100 onderwerpen. Voor de kinderen is er de seks- en geweldvrije site www.kinderpleinen.nl en voor u als volwassene zijn er uitgebreidere onderwerpen zoals: seksuele voorlichting voor mijn kinderen, filmpjes bij medische pleinen en veel Engelstalige sites.
www.pleinderpleinen.nl

 

Speciaal voor dyslectische kinderen
www.ictworkshops.nl/